LP-skivor

Det är ett fenomen det här med LP-skivor. De användes vilt på.. när de nu var aktuella, och alla älskade LP-skivor. Det var modernitetens verktyg. Tror jag iaf, jag levde inte då.
Sen försvann de när CD-skivor kom, de hamnade i såna där lådor som alla har som verkar vara designade för just LP-skivor (det kanske de var också, det vet jag inte heller) och blev dammiga.
Sen hände nåt. LP-skivan började av nån anledning anses som lite häftig, en cool grej. Retro. Och nu vill ALLA ha LP-skivor. Och det är ju inte svårt att få tag på dem heller! Med tanke på att de säljs för typ fem spänn på varenda retro musikaffär som finns i landet. Fattar de inte att de skulle kunna tjäna en massa på att sälja LP-skivor lite dyrare?
Det kanske var där det hela började, med att de var billiga för att man inte kan använda dem. Så alla fattiga som har ärvt en LP av sina förfäder skulle kunna lyssna på musik. En sorts subkultur?
Ja, men nu har det som sagt spridit sig till.. Ungefär alla.

Men vad ska man göra med dem då? Alla har ju inte en LP, men likfullt i fan ska de ha LP-skivor.
Man vill att folk ska se att man har insett det som är så glammigt med dem, men hur ska det gå till? Det är ju lite krångligt. Man går ju inte runt med dem direkt.. Man kan ha dem på väggen.. Men det gör ju ingen jävla nytta, vad fan ska man med skivor på väggen till? De gör ingen nytta där.
Man måste ha nån slags kontakt med de som vet att man har en LP-skiva, så de antingen kan komma hem till en, eller se en bild som man har tagit på sin trofévägg.. Men det blir ju bara genomskinligt.

Varför kan man inte bara ha på sig en LP-skiva? Det skulle vara så enkelt då..

Kommentarer
Postat av: sanne

Lpskivor. så himla retro.

2007-09-04 @ 20:28:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback