Nedräkning

Det är lördag och klockan är 08.24 för tillfället, om en minut är det en kvart kvar tills jag måste gå till bussen. Nu alltså.
Bussen ska ta mig till mitt underbara jobb där jag ska spendera nio timmar i väntan på friheten. När friheten behagar att infinna sig ska jag springa fortare än jag nånsin gjort förut, snabbare än ett lejon i parningstider, eller så tar jag kanske bussen, ner till stationen, för det går ett tåg 17 minuter efter jag har slutat. Jag kan ju säga redan nu att loppet är kört och att jag istället kommer få ta 21.17 tåget och vara framme alldeles lagom till att alla är trötta och vill sova^^
Förhoppningsvis blir det inte så, men i vilket fall som helst ska det bli fett kul. Vi fem utan den femte liksom, det kommer bli asnajs (H)

Nu är det elva minuter kvar tills jag ska gå. Jag har fortfarande inte borstat tänderna, det borde jag göra. Men nu dricker jag té.

En sak; när man beställer té, låter inte det väldigt fult? "Två té, tack." Det låter jättefult. "En té, tack."
Vad ska man säga? "En kopp té, tack." Men då låter det som om man bara ber nån att göra té, inte för att det står på menyn..
Det är samma sak som att siffror är fula.

Nej nu är det åtta minuter kvar, jag ska borsta tänderna!
SO long

Tyst

Om jag nånsin får barn av nåt slag, så tänker jag aldrig ge det nån leksak som låter. Allt ska isoleras i vadd. Sen ska jag ljudisolera alla väggar, och golven.. Och taken.

Nu regnar det, idag är det kulturnatten.

Sluta åka buss

Jag vet inte om jag möjligtvis har pratat om det här förut, det handlar om männískor vid busshållplatser.
Som ïgår, när jag väntade på bussen, trafiken var kaos och det var lååånga köer. Och bussen kommer ju inte. Antagligen då för att det är så in i helvete mycket trafik, och så känner man ju då stressen, otåligheten.. paniken, som kommer från folkmassan, man kan nästan ta på känslan. Man kan i alla fall se hur folk tittar över huvudena på varandra, och klumpar ihop sig där bussen antagligen stannar. För att komma på först såklart.
Sånt kan störa mig så extremt mycket, när man bara SER vad som rör sig i människors huvuden "måste vara först" och försöken att vara diskret för att komma längst fram i kön. Som om det gällde liv eller död, som om den där bussen skulle vara arken eller nåt. Kommer man inte på så dör man.
Vissa gånger är trängseln snarlik en trängsel som finns på konserter. Kan inte alla bara chilla? Bussen kommer inte fortare för att man suckar och stönar och kollar på klockan och stoppar huvudet ut i trafiken för att få en skymt av den. Och du kommer komma på bussen och få sitta nånstans, och om du inte får det, tough shit.

Jag fick pengar av farmor :D Jag har fyllt år, det är därför.
Det är bra, det kan bli användbart.


LP-skivor

Det är ett fenomen det här med LP-skivor. De användes vilt på.. när de nu var aktuella, och alla älskade LP-skivor. Det var modernitetens verktyg. Tror jag iaf, jag levde inte då.
Sen försvann de när CD-skivor kom, de hamnade i såna där lådor som alla har som verkar vara designade för just LP-skivor (det kanske de var också, det vet jag inte heller) och blev dammiga.
Sen hände nåt. LP-skivan började av nån anledning anses som lite häftig, en cool grej. Retro. Och nu vill ALLA ha LP-skivor. Och det är ju inte svårt att få tag på dem heller! Med tanke på att de säljs för typ fem spänn på varenda retro musikaffär som finns i landet. Fattar de inte att de skulle kunna tjäna en massa på att sälja LP-skivor lite dyrare?
Det kanske var där det hela började, med att de var billiga för att man inte kan använda dem. Så alla fattiga som har ärvt en LP av sina förfäder skulle kunna lyssna på musik. En sorts subkultur?
Ja, men nu har det som sagt spridit sig till.. Ungefär alla.

Men vad ska man göra med dem då? Alla har ju inte en LP, men likfullt i fan ska de ha LP-skivor.
Man vill att folk ska se att man har insett det som är så glammigt med dem, men hur ska det gå till? Det är ju lite krångligt. Man går ju inte runt med dem direkt.. Man kan ha dem på väggen.. Men det gör ju ingen jävla nytta, vad fan ska man med skivor på väggen till? De gör ingen nytta där.
Man måste ha nån slags kontakt med de som vet att man har en LP-skiva, så de antingen kan komma hem till en, eller se en bild som man har tagit på sin trofévägg.. Men det blir ju bara genomskinligt.

Varför kan man inte bara ha på sig en LP-skiva? Det skulle vara så enkelt då..

När det är september är det höst.

Nu är det september. Och det är kallt. På riktigt.
Det betyder bara en sak: Jag kan börja använda min jacka! Det har jag inte kunnat göra än. Jag har tvingat mig ut i bara tröja fast man skulle behöva polar-vind-kyla-is skyddande jacka i vissa stunder.
Bara för att jag inte vill verka onaturlig med en jacka i augusti. Men det var ju snarare vädret som var onaturligt.. Men jag ska inte rubba mina cirklar, därför ska jag börja använda den nu, när det är september.
För när det är september är det höst.